lørdag 21. mai 2011

Mer enn vanlig opptatt av bil

Visste du at biler har ansikt? Helt fra han fikk fingrene i sin første da han såvidt var begynt å leke selv, har vår ene pode vært mer enn vanlig opptatt av bil.

Og det er jo ikke hvilke som helst biler, (eller jo, det er jo det), men lenge, lenge har bilene fra Cars-filmen vært favoritten. Derfor heter fremdeles grillen "munn" mens lykter heter "øyne".
Det er utrolig fascinerende å følge hans syn på trafikken! En bil av samme merke som familiens biler gjenkjennes øyeblikkelig. "Se, make pappabilen, men blå". Eller som i går, "Den er lik pappabilen, men den har litne øyne", og helt riktig, det var en eldre årsmodell med mindre lykter. Det kommer også kommentarer som manglende munn (der det ikke er grill), eller at en bil ikke er glad, eller ser sint ut. Pussig. Men når voksenøynene ser etter, så har han jo helt rett! 

Det som også er fascinerende, er at han aldri går lei. Han har favnen full av biler, opp og ned trapper, ut og inn, alltid en bil for hånden, og så kan han leke leeeenge. Helt alene, kjører på armlener, favorittplasen på sofaen, organiserer og dirigerer. Og gjerne helt i fred, ihverfall i fred for tvillingbroren, så han ikke stjeler eller gjør uorden i rekkene.

Han er ikke spesielt introvert, men vet å ta seg en pause fra maset og kjaset i familien, og det er jo helt greit. Lykken var stor da Gramma kom med alle pappaens biler fra 70-tallet. De har rett nok ikke fjes, men de kan fint sorteres etter farger og matchende merke, de også. Er det ikke rart?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar