torsdag 16. september 2010

Male når det regner?

To sider av huset vårt står og flasser. Pinlig, og lite pent. Så etter en anbudsrunde har vi hyret maler for å få det unna.
Vi hadde nettopp to ukers godværsperiode, og heldige oss hadde avtale med maler denne mandagen. Fredag bekreftet han at han kom, og skulle få hjelp av to andre. Men kom de? NEIDA! Ikke bare unnlot de å møte, men de ga heller ikke beskjed! Jeg kunne akseptert nesten hva som helst, jeg. Beklager, vi blir forsinket. Beklager, vi kan ikke ta jobben likevel. Beklager, det er mer jobb enn vi så for oss, så prisen vi har gitt er for lav. Alt greit. Men å gå under jorden?
Hadde selvfølgelig sjekket malerens bakgrunn på forhånd, og så ærlig talt ikke for meg at en mann med syv verv i to forskjellige idrettslag kunne forsvinne, men det er altså mulig. Terje Kleveland heter den useriøse maleren. Han ga anbud via anbudstorget.no. Så er dere advart.
Jeg forsøkte å ringe, både fra mobil og fasttelefon, og fikk kun en mekanisk stemme: "Tjenesten er ikke tilgjengelig, vennligst prøv igjen senere". Jeg sjekket med opplysningen, og det var ingen feil registrert på nummeret. Men det var et nummer til, på samme adresse. Det viste seg å være kona. En hyggelig dame, som var klar og tydelig på at jeg ikke hadde kommet til rette vedkommende. Da jeg forklarte situasjonen, sa hun at hun selvfølgelig skulle gi ham beskjed om å ta kontakt, siden jeg ikke kom igjennom. For alt jeg visste kunne han jo ha kjøpt inn maling og alt, så jeg måtte jo gi ham anledning til å ringe, følte jeg.
Dagen gikk, og da jeg ringte igjen, var beskjeden den samme; tjenesten ikke tilgjengelig. Men kona svarte, og sa sågar at hun kom rett igjennom på telefonen hans, og at han hadde fått beskjed. Nå ventet hun ham hjem om få strakser, så om jeg ringte om en halvtime skulle jeg få snakke med ham. Jeg ventet. Ringte henne på ny, som avtalt. Og; "tjenesten er ikke tilgjengelig for øyeblikket". Blokkert. Går det an? Kunne han ikke bare si; "vi tar ikke jobben"? Åh, som jeg kokte. Men det var lite å gjøre med, annet enn å sende en e-post om at dette betrakter vi som avtalebrudd, så vi setter jobben ut til andre.
Neste maler hadde selvfølgelig tatt en ny jobb, så han kunne ikke komme før fredagen. Den dagen begynte det å regne. Og det har regnet siden...
Så? Maler vi i regnet eller hva? Når skal vi si stopp? De har klart å skrape, grunne og male ett strøk på èn vegg under presenning. Men alt som ikke er tildekket er jo dryppende vått. Det er vel bare å vente på våren?
Noe så ergelig...!!

Her er sideveggene, som åpenbart trenger maling.


Nevnte jeg at de vi kjøpte av skulle male dem i fjor høst, og at vi tok et visst forbehold om at de fikk det gjort? "Åh, beklager, det har vært så vått... Kan dere ta imot en gammel oppvaskmaskin som kompensasjon?" Sukk. Malt ble det ihvertfall ikke. Ikke da. Hva med nå?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar